Road Speak: Blodtryck > 자유게시판

회원로그인

CATEGORY
자유게시판

Road Speak: Blodtryck

페이지 정보

작성자 Lonny Arroyo 작성일23-11-16 02:04

본문

Endotel dysfunktion är kopplad till plackuppbyggnad i dina artärer (ateroskleros), https://lakemedel.net/behandlingar-vid-psykiska-sjukdomar.html ett tillstånd som kan leda till hjärtinfarkt och stroke. "Det här tillståndet kommer inte att bli bättre. Medan många människor förlitar sig på koffein för att få dem genom dagen, kan för mycket koffein öka dina stressnivåer. I en forskningsöversikt publicerad i American Journal of Hypertension 2014, till exempel, utredare utökade 70 tidigare publicerade kliniska prövningar som undersökte effekterna av omega-3-fettsyrorna EPA och DHA från skaldjur, berikade livsmedel eller kosttillskott på personer med eller utan högt blodtryck. Viss forskning tyder på att omega-3-fettsyror från fiskoljetillskott kan hjälpa till med blodtryckskontroll. Dessutom har säkerheten för kosttillskott hos gravida kvinnor, ammande mödrar, barn och de med medicinska tillstånd eller som tar medicin inte fastställts. Tänk på att kosttillskott inte har testats för säkerhet och på grund av att kosttillskott i stort sett är oreglerade kan innehållet i vissa produkter skilja sig från vad som anges på produktetiketten.

Faktablad om Omega-3 fettsyror för vårdpersonal. Att lägga till omega-3-fettsyror från fet fisk som lax, ansjovis och sardiner till din kost kan också hjälpa. Enligt NIH ger en 3,5-ounce portion av dessa fiskar cirka 1 gram omega-3-fettsyror. Fiskolja är rik på omega-3-fettsyror (en form av fleromättat fett som anses vara avgörande för god hälsa), och fiskolja kommer vanligtvis från kallvattenfisk som lax, makrill, sill, sardiner och ansjovis. Gutiérrez S, Svahn S, Johansson M. Effekter av omega-3-fettsyror på immunceller. Miller P, Van elswyk M, Alexander D. Långkedjiga omega-3-fettsyror eikosapentaensyra och dokosahexaensyra och blodtryck: en metaanalys av randomiserade kontrollerade studier. Zehr K, Walker M. Omega-3 fleromättade fettsyror förbättrar endotelfunktionen hos människor med risk för åderförkalkning: En översikt. Blood Pressure Validated Device List (VDL) kriterier för klinisk noggrannhet som fastställts genom en oberoende granskningsprocess eller på annat sätt är oberoende testade för noggrannhet enligt standarder fastställda av organisationer som Association for the Advancement of Medical Instrumentation, British and Irish Hypertension Society och Internationellt protokoll för validering av automatiserade blodtrycksmätare. Förhöjt blodtryck och risk för njursjukdom i slutstadiet hos personer utan njursjukdom vid baslinjen.

lakemedel
Som ett resultat kan en felaktig sköldkörtel orsaka problem som utger sig som hjärtsjukdom eller förvärrar befintlig hjärtsjukdom. När blodtrycket är onormalt högt är det dock större sannolikhet att det beror på en sekundär orsak, såsom en överutsöndring av hormoner från binjuren. Tillsammans med livsstilsförändringar som att äta en hälsosam kost och gå ner i extra vikt, finns det vissa bevis för att tillsats av fiskolja till din kost kan hjälpa till att hålla blodtrycket i schack, samt kontrollera högt blodtryck (även känt som högt blodtryck). Endotelet är involverat i ett antal fysiologiska processer som påverkar kardiovaskulär hälsa, såsom sammandragning och avslappning av blodkärl och blodpropp. Högt blodtryck kan göra att artärerna som levererar blod och syre till hjärnan spricker eller blockeras, vilket orsakar en stroke. I dagens snabba värld som är fylld av ökande krav kan det vara svårt att sakta ner och slappna av.

Genetik och familjehistoria, stillasittande livsstil och en kost som är särskilt hög i natrium och bearbetade livsmedel och låg i frukt och grönsaker, kan alla spela en roll för att höja blodtrycket. Att röka tobak är det enskilt värsta man kan göra mot sin hälsa, särskilt för personer med högt blodtryck. NIH varnar för att ta mer än 3 gram fiskolja dagligen (DHA och EPA kombinerat) kan hämma blodpropp och öka risken för blödning. Särskilt afroamerikaner bör ägna stor uppmärksamhet åt blodtrycket: På ett år var den totala dödligheten i högt blodtryck 40 procent för afroamerikanska kvinnor och 52 procent för afroamerikanska män - mer än för någon annan grupp. Diastoliskt blodtryck (det nedersta talet i en blodtrycksavläsning) minskade med i genomsnitt 3,05 mm Hg. Forskarna fann att det genomsnittliga systoliska blodtrycket (det högsta numret i en blodtrycksavläsning) minskade med 4,51 mm Hg hos personer som tog DHA och EPA (jämfört med de som fick placebo). För personer med befintligt högt blodtryck eller som har haft hjärt-kärlsjukdom tidigare är saltintaget verkligen värt att hålla ett öga på. Detta gör att unga och äldre rökare löper högre risk att utveckla högt blodtryck jämfört med de som inte röker.

수정요청 목록

등록된 댓글이 없습니다.

충북 청주시 서원구 1순환로 689(사창동) 주성아파트 3동 상가 2호 전화 043-264-9100 사업자 등록번호 301-24-73310 대 표 김순영 개인정보관리책임자 김순영 통신판매업신고번호 제2006 - 111호
Copyright © 2001-2013 모아기획. All Rights Reserved.

상단으로